Behandelmogelijkheden voor kinderen en Thermijong

Omdat Rosanne vanaf mei werkzaam is in de praktijk, zijn de behandelmogelijkheden voor kinderen in onze praktijk weer uitgebreid. We bieden kinderoefentherapie aan, gericht op de motorische ontwikkeling van kinderen, en psychosomatische oefentherapie, gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Voor de kinderoefentherapie kunt u denken aan kinderen die moeite hebben met bijvoorbeeld het evenwicht, leren fietsen, de fijne motoriek, leren schrijven, balvaardigheid of de gymles. Voor de psychosomatische oefentherapie kunt u denken aan kinderen met onverklaarbare klachten als hoofdpijn of buikpijn, maar ook wanneer kinderen het lastig vinden goed voor zichzelf op te komen of juist snel boos reageren.

Esther, Diane en Rosanne werken in onze praktijk met kinderen, en zitten alle drie in het kernteam van Thermijong, een samenwerking van verschillende gezondheidsinstellingen in Nijmegen-Noord en Lent voor optimale zorg voor 0- tot 18-jarigen. Elke maand komen verschillende disciplines bij elkaar om aan de hand van casuïstiek of een thema de zorg voor de jeugd te verbeteren.